1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Kinderen worden het bos in gestuurd

Kinderen worden het bos in gestuurd

Gepubliceerd op: 23 juni 2017
Kinderen worden het bos in gestuurd

Een tijdje geleden zag je op onze website al filmpjes voorbij komen van het Jongerenatelier. Dit keer hebben de kinderen van het Jeugdatelier de mogelijkheden van greenscreen onderzocht.

Bij greenscreen gebruik je een groot groen scherm als achtergrond. Voor het groene scherm neem je foto’s en video’s op. Met een speciaal programma kun je het groen door elke foto/ tekening die je maar wilt vervangen. Zo sta je in het tekenlokaal, het volgende moment zit je midden in de jungle. Vroeger kon je dit alleen in dure special effect studios in Hollywood doen. Tegenwoordig bestaan er eenvoudige, gebuiksvriendelijk apps voor de iPad.

De kinderen hebben eerst van foam junglemaskers gemaakt. Vervolgens kozen ze een jungle foto. Wij werkten met een groen achterscherm en groene pakken. Op deze manier creëerden we junglefiguren die zich door de jungle lijken de bewegen. In I-movie zijn de filmpjes verder gemonteerd.

Ook benieuwd naat het jeugdatelier? Kom in het nieuwe seizoen eens kijken en meedoen! Op 6 september starten we weer. Meer informatie tref je hier aan.

filmpje Siem
Filmpje Kevin Quinn en Julia
filmpje Sarah, Sabrina en Benthe
filmpje Anne
filmpje Cem, Jesse en Sebastiaan
filmpje Bor en Jens
filmpje Xiem
filmpje Suzie en Patrick
Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl