1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. ARCHIEF: Workshop slagwerk door Gijs Anders van Straalen i.s.m. CKB

ARCHIEF: Workshop slagwerk door Gijs Anders van Straalen i.s.m. CKB

Gepubliceerd op: 01 januari 2014
ARCHIEF: Workshop slagwerk door Gijs Anders van Straalen i.s.m. CKB

Ben je net begonnen of heb je al heel wat ervaring met percussie of drums? Speciaal voor jou organiseert het CKB samen met Gijs Anders van Straalen een workshop slagwerk op zaterdag 11 oktober van 14:30 tot 16:30 in het Cultuurgebouw van RSG ‘t Rijks. De percussionist van o.a. Wouter Hamel deelt hierin graag zijn vernieuwende methode met jou en je gaat ook zelf aan de slag. Er zijn diverse slagwerkinstrumenten aanwezig. Voor CKB cursisten is deelname gratis, voor overigen kost dit €5,- Je kunt inschrijven tot en met 10 oktober 19:00 via de CKB Infobalie, ckb@bergenopzoom.nl of 0164 280500.

Gijs Anders van Straalen speelde o.a. bij The Lion King en tourt de wereld over als percussionist bij Wouter Hamel. Hij schreef onlangs een nieuw boek: ‘Concept for the New Percussionist’ waarvan hij zijn innovatieve methode graag uitlegt en voorspeelt op verschillende percussie instrumenten, zoals conga’s, cajon, udu, surdo, Engelhart metalen percussie en hand percussie als shakers, pandeiro en tamboerijn. Hij vertelt over zijn boek, zijn tours en zijn ervaring met slagwerk uit de verschillende landen. Er komt een grote collectie percussie aan bod, waarbij Gijs bij elk instrument zijn eigen benadering geeft. Ook behandelt hij onderwerpen als techniek, ritmische onderverdeling en polyritmiek, genres en stijlen en nog veel meer nuttige zaken, die handig zijn voor een ‘New Percussionist’ om elke muzikale situatie aan te kunnen.
Je kunt zelf aan de slag op de aanwezige slagwerkinstrumenten die voor die middag van het CKB naar ’t Rijks verhuizen. Je hoeft dus geen instrument mee te brengen, al mag dat natuurlijk wel en alleen komen kijken is ook prima. Gijs zal de workshop zo geven dat ieder op zijn eigen niveau (beginner, gemiddeld of gevorderd) kan werken. Hij geeft in zijn concept vooral ook veel ruimte voor eigen ideeën. Gijs laat zien en horen dat zijn boek je de vrijheid geef om op elke manier en op elk instrument het lesmateriaal te interpreteren. Iedereen die een slagwerkinstrument speelt is welkom om mee te doen met deze clinic & workshop. Inschrijven kan het beste via een mail naar ckb@bergenopzoom.nl, met vermelding van je naw-gegevens, het aantal personen en je leeftijd.

Kijk hier voor meer info over Gijs Anders van Straalen >
(www.gbwusic.com en www.facebook.com/gijs.vanstraalen)
Op de foto: Gijs Anders van Straalen

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl