1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. ARCHIEF: Onbewoonde eilanden en waanzinnige dromen

ARCHIEF: Onbewoonde eilanden en waanzinnige dromen

Gepubliceerd op: 01 januari 2014
ARCHIEF: Onbewoonde eilanden en waanzinnige dromen

Jonge CKB kunstenaars lieten zich inspireren door de familiemusical Waanzinnig Gedroomd voor hun expositie in de foyer van theater De Maagd in Bergen op Zoom. Daar kun je de voorstelling ter ere van 35 jaar Kinderen voor Kinderen en de kunstwerken op zondagmiddag 9 november bewonderen.

Cursisten van het CKB Jeugdatelier (docent: Anton Watzeels) en het CKB Tekenatelier (docent: Saskia van den Broek) zijn druk bezig om mooie kunstwerken te maken die rond de voorstelling in de foyer van De Maagd worden geëxposeerd. Bij het jeugdatelier maken ze schilderijen over een “waanzinnige droom”. Ze hebben zichzelf getekend, slapend in een bed. Boven hen hangt een grote droomwolk en aan de vorm kan je zien waar de droom over gaat. In de wolk zie je wat ze allemaal beleven. Ook het bed en het dekbed vertellen iets over hun droom. Bed en wolk zijn gekleurd met aquarelpotloden, waarmee je lekker kunt kleuren en schilderen. De nacht is geschilderd met nachtblauwe inkt met mooie zilveren sterren. Schilderijen om waanzinnig in weg te dromen. Bij Saskia maken de kinderen mooie tekeningen van een onbewoond eiland. Met potlood is een opzet gemaakt en de tekeningen zijn afgemaakt in oliekrijt waardoor de mooie kleuren van het onbewoonde eiland benadrukt worden. De leerlingen hebben de tekst van het lied goed beluisterd want er staat een fiets op het eiland. Ook zijn er kokosnoten, haaien, vissen en een ijscokarretje te zien. Geweldig zo’n onbewoond eiland! Nieuwsgierig naar het CKB Jeugdatelier? Kijk dan hier.

Waanzinnig Gedroomd:
De bekendste hits uit 25 jaar Kinderen voor Kinderen én nieuwe liedjes vertellen het verhaal over Guus die met zijn moeder Julie naar een nieuwe stad verhuist. Julie worstelt met haar nieuwe baan, terwijl Guus in een klas komt waar veel wordt gepest. Zijn nieuwe schooldirecteur schakelt de hulp in van meester Augustus. Zijn oplossing is een bijzonder muzikaal project dat alles verandert: ‘PROJECT M’. Maar durft Guus met behulp van muziek ook zijn grote geheim met de klas te delen?
In ‘Waanzinnig Gedroomd’ spelen tien kinderen en vijf volwassen acteurs: Steyn de Leeuwe (BNN en Op Sterk Water), Niels Gooijer (Hij gelooft in mij, Soldaat van Oranje de Musical), Lotte Noordanus (GTST & Soldaat van Oranje de Musical), Ian Bok (Beatrix onder Vuur & de oude Kruijf in ‘Johan – logisch is Anders') en Michelle Courtens (Songfestival 2001).
Voor wie de expositie wil zien in De Maagd en de familiemusical Waanzinnig Gedroomd: er zijn nog plaatsen vrij. Voor meer info: www.demaagd.nl of 0164 280555.

Meer foto's vind je in ons fotoalbum

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl