1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. ARCHIEF: Summersongs in CKB Theaterzaal op 14 & 15 juli

ARCHIEF: Summersongs in CKB Theaterzaal op 14 & 15 juli

Gepubliceerd op: 01 januari 2015

Zo’n 50 CKB cursisten Zang Lichte Muziek en leerlingen van de talentklas van ’t Rijks trakteren het publiek op twee avonden vol Summersongs. Op dinsdag 14 en woensdag 15 juli zullen ze vanaf 19:30 jong en oud versteld doen staan in de CKB Theaterzaal. Op het repertoire staan songs van bekende en minder bekende artiesten en muziekdocenten zorgen voor de live muziek.

De Summersongs trekken elk jaar volle zalen. In deze zanghappening bundelen de CKB zangdocenten Mireille Matthijssen, Caspar de Jonge en Yvonne Rooda hun krachten met elkaar, maar ook met collega’s op andere instrumenten. Zo komt het dat ruim 50 zangtalenten voor het voetlicht treden en het publiek laten genieten van twee complete live concerten met gevarieerde songs. Het is een zonnige traditie die de ene keer in De Maagd plaatsvindt en dit keer in de CKB Theaterzaal.
De CKB afdeling Zang Lichte Muziek telt heel wat talenten en een aantal daarvan bereidt zich zelfs al voor op een beroepscarrière via een speciale talentklas op RSG ’t Rijks. Ook deze vocalisten doen mee en laten hun (getrainde) stemmen klinken bij Summersongs. Op het zomerse programma staan vele swingende nummers, met o.a. juweeltjes van Adele, Bill Withers, The Cranberries, Corinne Bailey Rae, Colbie Caillat, Eefje de Visser, Theo Nijland en nog veel meer sterren. Ze worden overtuigend vertolkt in mooie arrangementen en hier en daar komt zelf een eigen compositie voorbij. Alle songs krijgen een live begeleiding van de zangdocenten op piano en op woensdag zorgt in het tweede deel van de avond een complete The Docs Band voor de muziek. Omlijst door ook nog een professionele sound en theaterbelichting pakken cursisten van diverse leeftijden elk publiek in. Ze zingen solo of in verschillende formaties tegen een decor dat op de songs is afgestemd.


Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl