1. Muziek
  2. Bijdehandjes voor kinderen

Bijdehandjes voor kinderen

Kinderen | 5 t/m 6 jaar

Spelenderwijs piano leren spelen aan de hand van liedjes die je eerst leert zingen. De lessen zijn in duo vorm, en speciaal bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 5 en 6 jaar. We gebruiken de methode BIJDEHANDJES. Deze methode gaat uit van het zingend aanleren van de liedjes. Ook leer je hoe het ritme in elkaar zit en hoe het liedje op de piano klinkt. We proberen zoveel mogelijk samen te spelen en soms improviseren we aan de hand van een tekening. We gebruiken geen muzieknoten, maar werken op het gehoor. Pas later leren we noten lezen.
Om thuis goed te kunnen oefenen heb je een piano nodig, dit mag ook een digitale zijn.

Lesvarianten
Omschrijving Lesdag Start Lessen Locatie Kosten  
Bijdehandjesmaandag 31 aug '20 jaarcursusBergen op Zoom, Lokaal 1.12 € 447,- Inschrijven

Kleding

Bij beeldende cursussen wordt er gewerkt met verf of andere materialen die je kleding kan bevuilen en/of beschadigen. We raden daarom 'oude' kleding aan. Bij dans en theater beweeg je. We raden daarom bij die cursussen gemakkelijk zittende kleding aan tenzij anders aangegeven. Voor eventuele kledingtips bij muziek kun je terecht bij je docent.

(wat hieronder staat geldt niet voor Kunst in de Wijk)

Cursus op maat

In veel gevallen kunnen we de cursus helemaal aanpassen aan jouw specifieke wensen, zowel qua inhoud als qua lestijden en duur. Ook mensen met een beperking (of kinderen die speciale aandacht nodig hebben) kunnen vaak gewoon meedoen met de cursussen en activiteiten. Vraag bij de CKB balie om een gesprekje met de docent als je interesse hebt in een cursus op maat.

Woon je buiten de gemeente Bergen op Zoom of in Belgie?

Dan vragen we je gebruik te maken van het inschrijfformulier dat je hier kunt downloaden. Woon je buiten de gemeente Bergen op Zoom? Dan gelden voor de meeste muziekcursussen andere tarieven. Deze vind je hier.

close
Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl