1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Verslag - Met het Jongerenatelier op kunstzinnige excursie in Antwerpen

Verslag - Met het Jongerenatelier op kunstzinnige excursie in Antwerpen

Gepubliceerd op: 18 december 2023

Zaterdag 9 december was het dan eindelijk zover; het jongerenatelier ging op excursie naar Antwerpen.

Iedereen was op tijd bij de CKB, 2 bereidwillige ouders, Anton en ik brachten ons veilig naar Essen waar we op de trein stapten en in een wip op het mooie station van Antwerpen aan kwamen. We moesten 3 hoge trappen stijgen om dat in volle glorie te kunnen bekijken. Na wat uitleg over het rijke verleden van de stad Antwerpen vertrokken we richting de kathedraal waar een superleuk beeld van een jongetje en zijn hond onder een stenen dekentje ligt te slapen voor de ingang.

Ondertussen viel de regen en na een stevige en natte wandeling arriveerden we bij het museum voor Schone Kunsten. We hebben daar de mooie expositie Krasse Koppen bekeken. Erg mooi vormgegeven en geweldige werken om te bekijken van onder andere Rembrandt, Frans Hals, Jeroen Bosch en Albrecht Dürer. Kortom een top expositie. Het museum voor Schone Kunsten is recentelijk verbouwd en is een genot om te bezoeken. Eigenlijk kwamen we tijd te kort, maar het Muhka stond ook nog op het programma. 

Wederom door de regen konden we ons even later daar warmen met een heerlijke versnapering in het museum café waar een muur geheel beschilderd is door Keith Haring. Beneden in het museum is een ruimte met werk van Panamarenko; altijd de moeite waard! We hebben die dag heel wat werk van grootheden gezien. Er hingen erg mooie vanitas schilderijen en er was een leuke speelruimte die ondanks dat die bedoeld was voor wat jongere bezoekers ook bij onze cursisten in de smaak viel.

Nog niet helemaal uitgekeken stapten we weer de regen in op weg naar het station; dat bleek een behoorlijke wandeling. Tegen de verwachting in haalde we zelfs onze trein. Eindelijk uit de regen ploften we op de bankjes om vervolgens nergens meer naar toe te gaan….er reden geen treinen meer vanaf centraal station naar Essen. Om een lang verhaal kort te maken; met de nodige vertraging stonden we 2 uur later dan gepland terug bij het CKB. Iedereen heeft het goede humeur behouden; chapeau! We hebben een hoop gezien, een hoop gewandeld en we zijn volledig nat geregend maar het was het waard. Dank je wel allemaal voor de geweldige dag!

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl