1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Ruim 1100 kinderen van de Bergse basisscholen van het Gròòte Voorleesféést in de CKB Theaterzaal

Ruim 1100 kinderen van de Bergse basisscholen van het Gròòte Voorleesféést in de CKB Theaterzaal

Gepubliceerd op: 02 februari 2024

Meer dan 1100 kinderen uit groep 1-2-3 van de Bergse basisscholen hebben in de week van 29 januari genoten van het Gròòte Voorleesféést in de theaterzaal van het CKB.

Het prentenboek "Kriebel" werd voorgelezen door de maker zelf: Peter Franssen. Tijdens een interactieve voorstelling, geschreven door Cees van Broekhoven, werden de kinderen meegenomen in het sprookje van Vastenavend. Zingend, dansend en dweilend kwam de hele basis van dit belangrijke immateriële erfgoed langs.

Ook hebben alle 3500 gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd van de stad Bergen op Zoom een prachtig uitgewerkt exemplaar van "Kriebel" ontvangen en staat er op www.kindervastenavend.nl een ingesproken versie van het boek.

Het sprookjesachtige verhaal kwam tot leven door het enthousiaste spel van Merel Adams , Bieke van der Zande, Joep de Nijs, Cees van Broekhoven en Jeroen Wierikx. 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de de Gemeente Bergen op Zoom en is een samenwerking tussen Stichting Vastenavend, Bibliotheek West-Brabant, De Berregse Kamer Dialectgenootschap

 
Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl