1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Proeflesweken CKB drukbezocht, veel nieuwe aanmeldingen

Proeflesweken CKB drukbezocht, veel nieuwe aanmeldingen

Gepubliceerd op: 14 september 2023

CKB is het nieuwe seizoen gestart met twee Proeflesweken voor jong en oud. Van 28 augustus t/m 9 september was iedereen welkom om gratis een les uit te proberen. De eerste week stond geheel in het teken van Muziekinstrumenten & Zang. In de tweede week kon iedereen proeflessen volgen bij Koren, orkesten en bands, Dans, Beeldend en Theater. 

De belangstelling was groot, ondanks de hitte waren er zo’n 400 aanvragen van jong en oud om mee te doen aan een proefles. Een extra bijzonder moment was dat er bij de proefles theater 5 kinderen uit Oekraïne deelnamen. In korte tijd spreken ze al goed Nederlands en nog meer integreren is hun insteek, theater kan daar een goede rol in spelen dachten zij, en dat is dus ook zo. Ondanks dat het best spannend was, waren ze al snel op hun gemak in de les en deden volop mee. Ook andere lessen stonden vol met geïnteresseerden die eens wilden uitproberen of een creatieve cursus iets voor hen is. Voor velen is zo een kennismakingsles als eerste stap over de drempel noodzakelijk om daarna een goede keuze te kunnen maken.

Opvallend veel nieuwe deelnemers
En dat men er zin in heeft is duidelijk. De aanmeldingen lopen inmiddels goed binnen, ook naar aanleiding van de proeflesweken. Bij Beeldend worden bijvoorbeeld extra lesavonden ingepland bij een aantal cursussen en voor sommige muziekinstrumenten is het animo bijzonder groot. Ook de andere lessen en cursussen lopen goed vol. Wat met name opvalt is dat er in verhouding en vergelijking met voorgaande jaren veel nieuwe aanmeldingen zijn, dus van deelnemers die eerder nog geen cursus hebben gedaan. Een goede start van het nieuwe cursusseizoen.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl