1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Opening jubileumeditie Juniorprijs der Markiezen 2018

Opening jubileumeditie Juniorprijs der Markiezen 2018

Gepubliceerd op: 13 maart 2018
Opening jubileumeditie Juniorprijs der Markiezen 2018

Deze activiteit is inmiddels voorbij

De Stichting Vrienden van het Markiezenhof nodigt je vol trots uit voor de opening van de jubileumeditie Juniorprijs der Markiezen 2018 op maandag 19 maart om 19:00 uur in de Hofzaal van het Markiezenhof.
Deze wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd en valt samen met het 50-jarig jubileum van de Vrienden van het Markiezenhof. Tientallen leerlingen van het voortgezet onderwijs uit de regio en het CKB zijn al weken aan de slag om bezoekers te verrassen met hun creatieve kunsten. Film, fotografie, dans, schilderijen en objecten... het staat allemaal te schitteren in het prachtige museum. Wij en de Vrienden van het Markiezenhof hopen dat je bij de feestelijke opening te gast wilt zijn.
De opening wordt door wethouder dhr. Arjan van der Weegen verricht.

Wat is de Juniorprijs der Markiezen?
De Juniorprijs is een kunstwedstrijd voor jongeren tot 18 jaar uit West-Brabant.

Deelnemers hadden tot half december vorig jaar de tijd om hun plan in te leveren. Daarna werden de geselecteerde ideeën bekendgemaakt en konden ook onze cursisten Roos, Amber (samen) en Stijn aan de slag. Op 9 maart moet iedereen zijn kunstwerk inleveren. Dan wordt beoordeeld of het mag worden gepresenteerd.

Zes weken lang krijgen de deelnemers een podium in het Markiezenhof. De mooiste kunstwerken kun je bewonderen van 21 maart tot 3 juni in het museum.

Het thema is 'Open your mind it’s all there'. Centraal staat de mens met zijn brains en al zijn mogelijkheden, die heel veel kan bedenken en creatief kan zijn. Samen vormen wij de wereld en dus de geschiedenis en de toekomst.

De ‘Juniorprijs der Markiezen’ is een initiatief van de Stichting Vrienden van het Markiezenhof en heeft als doel jongeren meer te interesseren voor historie, cultuur en de plaats die zij daarin zelf hebben.

Er zijn zes categorieën: Beeldend, Dans & Muziek, Proza & Poëzie, Techniek, Drama en Film & Video. De jongeren maken alleen of samen met andere leerlingen een kunstwerk. 
Op 18 april is de prijsuitreiking, dan worden de winnaars van de 1e, 2e en 3e prijs feestelijk bekend gemaakt.

Voor meer info over de Juniorprijs, klik hier.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl