1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Lustrumconcert Keys & Voices, een muzikaal feest!

Lustrumconcert Keys & Voices, een muzikaal feest!

Gepubliceerd op: 24 december 2013

De Sint was nog maar net uitgezwaaid, en het volgende feest stond al weer voor de deur, namelijk Keys & Voices 2013. Omdat het de 5e keer was dat dit concert plaatsvond, werd er voor deze lustrumeditie op zaterdag 7 december groots uitgepakt in theater De Maagd.

CKB cursisten van Erwin Leijs (docent piano lichte muziek) en Mireille Matthijssen (zang lichte muziek) hebben als 20 piano/zang-duo’s prachtige optredens verzorgd voor een groot en razend enthousiast publiek. Gevoelige ballads werden afgewisseld met pittige popliedjes, en ook was er muziek van eigen hand.
De pianisten konden hun muzikaliteit kwijt op de prachtige vleugel, terwijl de vocalisten in sfeervolle spotlights de sterren van de hemel zongen. Een magische combinatie, versterkt door de bijpassende beelden en kunstwerken die tijdens de songs te zien waren op het achterscherm van het podium.
Op deze unieke manier vond ook de creativiteit van de jongeren van CKB Beeldend het publiek.

De kundige en frisse presentatie van deze avond was in handen van Marloes Lelieveld en Jos Groffen, beiden tevens cursisten van Mireille. Ze traden zelf ook op als vocalisten van twee duo’s Keys & Voices.

Diverse gastoptredens maakten de avond nog eens extra feestelijk. Zo was er een performance van Joena Ruchtie, zij bracht een indrukwekkende Ierse solo-dans. Gijs de Waal wist de zaal muisstil te krijgen met zijn geweldige caïsa-spel, en er ontstond een sprookjesachtige sfeer tijdens het optreden van harpiste Sabrina Roels, tevens CKB cursiste.

Tijdens de finale waren alle pianisten en vocalisten nog eens te zien, en zongen ze samen met Mireille het energieke slotnummer, begeleid door Erwin aan de vleugel.
Een spetterende afsluiter van deze afwisselende en fantastische avond!

Na dit geweldige concert zorgde de CKB popschool band “OnePiece” nog voor een gezellige afterparty in de geheel vernieuwde foyer van De Maagd.

En een prima aftrap voor het Keys & Voices concert in 2014, want dat gaat er zeker komen…

Deze editie werd besloten met een "Grande Finale" waarin alle deelnemers, samen met hun docenten Mireille Matthijssen en Erwin Leijs, nog eens in the spotlights stonden. Tussen de foto's (links even bladeren) staat ook een filmpje dat hiervan gemaakt is door Bart van Tienen.

Meer foto's vind je hier: http://www.ckboz.nl/fotoboek?album=32&subalbum=46 

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl