1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Jap Krijger vertelt: samen in een band muziek maken is cool!

Jap Krijger vertelt: samen in een band muziek maken is cool!

Gepubliceerd op: 04 november 2015
Jap Krijger vertelt: samen in een band muziek maken is cool!

Jap Krijger uit Kapellen (België) bezocht op maandag 2 november de CKB Popschool. Hij werd super enthousiast en besloot zijn bevindingen op "papier" te zetten:

Een ontmoeting met de CKB Popschool Bergen op Zoom

De leukste manier om in de wereld van muziek maken te stappen! In een band gaan spelen! Ook voor nog onervaren muzikanten. Want we kunnen eigenlijk allemaal muziek maken…..
Mensen zijn over het algemeen muzikaler dan ze zelf denken. Hooguit een kleine 10% heeft een amuzikale inborst.

CKB Popschool in Bergen op Zoom, een muzikale stad bij uitstek, heeft goed begrepen hoe je muzikale drijfveren en driften kan ‘uitlaten’. Ze biedt de mogelijkheid aan een ieder om zijn/haar pop/rock/hip hop/etc.-wensen (zelfs eigen geschreven werk!) onder begeleiding van top-muziek-coaches uit te laten komen. Er wordt onder andere aan hedendaagse tophits gewerkt in bandsamenstelling (beginners tot gevorderden) en de bandleden worden door een heuse bandcoach persoonlijk begeleid op hun instrument.

Ik was onder de indruk van de betrokkenheid van de bandcoaches die - allen een conservatorium achtergrond hebbend en met veel bandervaring (en ook nog eens muziekles gevend in het dagelijks leven!) – goed luisterend de muzikanten advies, praktische tips en richting mee gaven. Je wordt eigenlijk als startend bandlid volledig muzikaal in de watten gelegd om je ‘in-een-band-spelen-fantasie’ werkelijkheid te laten worden.

In goed overleg kun je aan het begin van het popschooljaar je muzikale voorkeuren bespreken met je bandleden en daar dan gedurende het schooljaar met wekelijkse repetities aan gaan werken. Hierbij heb je ook optredens in het T-gebouw, waar je repeteert, in het vooruitzicht!

De sfeer is ongedwongen, uitgaand van ieders wil en enthousiasme om met elkaar een muzikaal repertoire tot stand te brengen, rekening houdend met ieders ervaring en verwachtingspatroon.

Kortom, samen muziek maken kunnen en willen wij misschien stiekum eigenlijk allemaal wel , en de popschool faciliteert hierin in het meer populaire genre. Een fantastisch reeds 5 jarig initiatief dat veel meer aandacht en publiciteit zou mogen krijgen dan tot nu toe het geval is.

Als je weet door welke bevlogen professionals je op weg wordt geholpen in die o zo mooie muzikale bandwereld dan wil je het allerliefst nog maar één ding: zo gauw mogelijk samen muziek gaan maken!

Moge dit concept veel navolging krijgen!

Want:
20% of kids learn to play music. 70% of adults wish they had.

Een enthousiaste en nieuwsgierige bezoeker die met open armen is ontvangen door bandcoaches en vrijwilligers en aanhangers van de CKB Popschool Bergen op Zoom.

Jap Krijger

Kapellen, België

--------------------------------------------------------------------------------
Uiteraard kun je op onze website meer info vinden over de CKB Popschool. Kijk maar

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl