1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. IDTV op bezoek bij CKB voor tv-opnamen Het Kerst Muziekgala

IDTV op bezoek bij CKB voor tv-opnamen Het Kerst Muziekgala

Gepubliceerd op: 30 november 2023

Op 30 november hadden we IDTV op bezoek bij CKB om opnamen te maken voor tv-programma “Het Kerst Muziekgala 2023” met presentatrice Edsilia Rombley. Ze kwamen speciaal voor ons naschoolse Tech-lab waar d.m.v. stop-motion techniek filmpjes worden gemaakt. Animator Ramon Wittenberg, één van de makers van de film KNOR, was er ook bij. Hij gaf de deelnemers tips en tricks over het maken van een animatiefilmpje. Met het Kerst Muziekgala laat AVROTROS in de kerstvakantie op NPO 1 zien hoe leuk en waardevol kunst- en cultuuronderwijs is! Ga je ook kijken?

Het wordt op dinsdag 19 december uitgezonden om 21:25 uur op NPO 1. 

De foto is een screenshot van een stop-motionfilmpje dat een jaar geleden door cursisten is gemaakt. Klik daar op de pijl rechtsonder om het fillmpje zelf te zien.

Het Tech-blok met Stop-motion hebben we op het moment niet in ons aanbod.

Tech-lab workshops waar jij (van 8 t/m 13 jaar) binnenkort nog wel aan mee kunt doen.

Tech-blok Elektra (start 18 jan en 22 feb)
Hoe werkt elektriciteit? We gaan proefjes doen met elektriciteit. We ontdekken wat statische elektriciteit is en hoe je er mee kunt spelen. Je gaat zelf elektriciteit opwekken. We maken zelf een batterij met citroenen en muntjes. Je maakt een bibberspiraal.

Tech-blok Kermis met LittleBits (start 29 feb en 28 mrt)
In het Markiezenhof hebben ze een prachtig kermisgedeelte. De attracties worden gemaakt en onderhouden door een stel knappe koppen. We krijgen een rondleiding en een kijkje achter de schermen. Daarna gaan we met LittleBits zelf een kermisattractie ontwerpen. LittleBits is een magnetisch bouwsysteem waarmee je eindeloos elektronische schakelingen maakt zonder schroeven of solderen. Met energieblokjes, schakelblokjes, regelblokjes, motortjes, lampjes en zoemers gaan we lekker experimenteren. Wordt het een reuzenrad, een zweefmolen of zelfs een achtbaan?

Meer informatie over Tech-lab vind je op deze pagina.


Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl