1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Finale 6e KNA-Concours op vrijdag 1 juni

Finale 6e KNA-Concours op vrijdag 1 juni

Gepubliceerd op: 01 januari 2018
Finale 6e KNA-Concours op vrijdag 1 juni

Negen talentvolle CKB cursisten gingen op 30 maart de strijd aan om een plaats in de finale van het 6e KNA-concours. Colin van Est, Nicole van Hoeve, Tim Musters, Koen Schouten (alle 4 op piano) en Romy de Laet (harp) wisten een finaleplaats in de wacht te slepen.

Hun optredens vormen op vrijdag 1 juni een afwisselend concert waarbij iedereen welkom is. De aanvang is 19:30 uur. Gratis kaarten reserveren kan bij de CKB balie (vanaf maandag 21 mei 09:30, zie onderaan)

Verschillende instrumenten
De CKB cursisten die strijden in de finale soleren op verschillende instrumenten. Colin van Est, Nicole van Hoeve, Tim Musters, Koen Schouten spelen piano; Romy de Laet is harpiste. Samen presenteren ze een afwisselend en boeiend programma voor publiek.

Jury
De jury van het KNA-concours bestaat uit; René de Jong (oud teammanager CKB), Eugène den Hoed (oud-docent, componist en arrangeur) en Sybren Zondervan (pianist). Sybren heeft twee eerdere edities van het concours gewonnen.

KNA-prijs
Het bestuur van Stichting Instrumentenfonds Kunst na Arbeid heeft na het 4e concours besloten om de traditionele hoofdprijs af te schaffen. De hoofdprijs wordt nu gedeeld door de deelnemers die door de jury zijn aangewezen om in de finale te spelen. Deze gedeelde hoofdprijs houdt in dat de finalisten, naast hun reguliere lessen, een intensieve training krijgen van hun docent om zich voor te bereiden op de finale.
De uiteindelijke winnaar van het KNA – concours ontvangt een blijvende herinnering in de vorm van een trofee.

Stichting Instrumentenfonds Kunst na Arbeid (KNA)
De Stichting Instrumentenfonds Kunst na Arbeid is ontstaan na de opheffing van Harmonie Kunst na Arbeid. Deze harmonie bestond uit personeelsleden van de N.V. Machinefabriek en IJzergieterij ‘Holland-Bergen op Zoom”. Na een fusie en faillissement werden de nog aanwezige gelden van de harmonie in oktober 1983 ondergebracht in de Stichting Instrumentenfonds Kunst na Arbeid met als doel talentvolle CKB Cursisten te steunen. Vanaf de oprichting is de stichting erin geslaagd om een aantal cursisten te helpen met de aanschaf van een goed muziekinstrument. Mede door maatschappelijke veranderingen heeft het bestuur in overleg met Het Cultuurbedrijf afd. CKB gezocht naar nieuwe mogelijkheden om talentvolle cursisten te stimuleren. Vanuit deze samenwerking is het idee voor het KNA-concours ontstaan. Het opdoen van podiumervaring is immers essentieel voor de verdere ontwikkeling van talent.

Gratis kaarten vanaf maandag 21 mei 
De toegang voor de finale is gratis, maar toegangskaarten dienen wel gereserveerd te worden bij bij onze CBK balie, Burg. Stulemeijerlaan 3. Openingstijden maandag van 09:30 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:30. Dinsdag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:30 uur. telefoon: 0164 280500.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl