1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. ARCHIEF: Voorronde 5e KNA-concours op 13 maart in CKB Theaterzaal

ARCHIEF: Voorronde 5e KNA-concours op 13 maart in CKB Theaterzaal

Gepubliceerd op: 14 februari 2015

De voorronde waar dit artikel over gaat is inmiddels geweest.  De finalisten Tim Musters (piano), Rick Jonckheere (drums), Patrick Looij (piano), Rik Westdorp (gitaar) en Sander Poleij (piano) zullen op 22 mei strijden in de CKB Theaterzaal.

Foto's van de voorronde tref je hier aan.

Tien
 talentvolle CKB cursisten strijden om een plaats in de finale van het 5e KNA-concours. Rogier van Dongen, Colin van Est, Nicole van Hoeve, Rick Jonckheere, Patrick Looij, Tim Musters, Sander Poleij, Koen Schouten, Aike Schoutens en Rik Westdorp laten zich van hun beste kant horen tijdens de voorronde op vrijdag 13 maart om 19:30 uur in de CKB Theaterzaal. Hun optredens vormen een afwisselend concert waarbij iedereen welkom is.

Verschillende instrumenten
De CKB cursisten die strijden om een finaleplaats soleren op verschillende instrumenten. Rogier van Dongen, Nicole van Hoeve, Patrick Looij, Tim Musters, Sander Poleij en Koen Schouten spelen piano;Rick Jonckheere is slagwerker; Aike Schoutens en Rik Westdorp zijn talentvolle gitaarcursisten en Colin van Est is saxofonist. Samen presenteren ze een afwisselend en boeiend programma voor publiekEen onafhankelijke en vakkundige jury bepaalt op 13 maart wie zal schitteren in de finale die op 22 mei ook plaatsvindt in de CKB Theaterzaal.

KNA-prijs
Het bestuur van Stichting Instrumentenfonds Kunst na Arbeid heeft na het 4e concours besloten om de traditionele hoofdprijs af te schaffen. De hoofdprijs wordt nu gedeeld door de deelnemers die door de jury zijn aangewezen om in de finale te spelen. Deze gedeelde hoofdprijs houdt in dat de finalisten, naast hun reguliere lessen, een intensieve training krijgen van hun docent om zich voor te bereiden op de finale.
De uiteindelijke winnaar van het KNA–concours ontvangt een blijvende herinnering in de vorm van een trofee.

Stichting Instrumentenfonds Kunst na Arbeid (KNA)
De Stichting Instrumentenfonds Kunst na Arbeid is ontstaan na de opheffing van Harmonie Kunst na Arbeid. Deze harmonie bestond uit personeelsleden van de N.V. Machinefabriek en IJzergieterij ‘Holland-Bergen op Zoom”. Na een fusie en faillissement werden de nog aanwezige gelden van de harmonie in oktober 1983 ondergebracht in de Stichting Instrumentenfonds Kunst na Arbeid met als doel talentvolle CKB cursisten te steunen. Vanaf de oprichting is de stichting erin geslaagd om een aantal cursisten te helpen met de aanschaf van een goed muziekinstrument. Mede door maatschappelijke veranderingen heeft het bestuur in overleg met CKB De Maagd gezocht naar nieuwe mogelijkheden om talentvolle cursisten te stimuleren. Vanuit deze samenwerking is het idee voor het KNA-concours ontstaan. Het opdoen van podiumervaring is immers essentieel voor de verdere ontwikkeling van talent.

Gratis kaarten
De toegang voor zowel de voorronde als de finale is gratis, maar toegangskaarten dienen wel gereserveerd te worden bij de CKB Infobalie, Burg. Stulemeijerlaan 3. Openingstijden 09:00 – 20:00 uur (ma t/m vrij) 09:00 – 13:00 uur (za) telefoon: 0164 280500. Kaarten voor de voorronde zijn vanaf nu verkrijgbaar, voor de finale op latere datum.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl