1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. ARCHIEF - Stripkesavend - spellingles

ARCHIEF - Stripkesavend - spellingles

Gepubliceerd op: 01 januari 2017
ARCHIEF - Stripkesavend - spellingles

Veel Bergenaren worstelen als ze in het dialect willen schrijven met vragen als: waar moet nu wel en waar niet een apostrof of hoe zit het met de streepjes op de o en de e; moeten ze voorover of juist achterover? Om antwoord op deze vragen te geven organiseren het Cultuurbedrijf en Dialectgenootschap De Berregse Kamer op woensdag 1 februari a.s. voor (inmiddels) de negende keer de “stripkesavend” in CKB. Tijdens deze avond worden alle raadsels en regels onthuld van het correct dialectschrijven. Ook de - door Hans Heestermans opgestelde – spellingsregels komen uitgebreid aan bod.

Dit is natuurlijk ook hét trainingsmoment voor deelnemers aan het Gròòt Berregs Diktee van een week later om de puntjes op de juiste i te zetten, of liever: “de goeje stripkes op de goeje plek”. De voorgaande edities hebben al laten zien dat de “stripkesavend” vooral een gezellige spellingles is waarin doen (=schrijven) voorop staat. Naast uitleg over de spelling van het dialect staat ook een aantal “Berregse taalspellekes” op het programma.

Meedoen loont! Het is al vaker voorgekomen dat deelnemers aan de “stripkesavend” een week later tijdens het Gròòt Berregs Diktee met een van de prijzen naar huis ging. 

Deze activiteit is voorbij.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl