1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. ARCHIEF - Peperbus doet mee met Pianoweek - Carillonquiz op Grote Markt

ARCHIEF - Peperbus doet mee met Pianoweek - Carillonquiz op Grote Markt

Gepubliceerd op: 01 januari 2016
ARCHIEF - Peperbus doet mee met Pianoweek - Carillonquiz op Grote Markt

Tijdens de jaarlijkse Pianoweek van CKB is er op woensdag 30 maart iets bijzonders te beleven op de Grote Markt: een carillonquiz en iedereen kan meedoen. 

Elk jaar organiseert het CKB de Pianoweek. Naast de diverse activiteiten voor de CKB cursisten piano en keyboards is er ook één waaraan het publiek kan deelnemen. Op woensdagmiddag 30 maart speelt stadsbeiaardier Janno den Engelsman op het carillon van de Peperbus de 8 melodieën van een speciale carillonquiz voor jong en oud.

Midden op de Grote Markt krijg je van een pianodocent een formulier met de namen van de werken die je in de juiste volgorde moet zetten. Deelname aan de quiz is gratis en hij wordt twee keer gespeeld, aanvang 14:30 en 16:30. De begintune is het Merck toch hoe Sterck, tevens het signaal voor iedereen die op dat moment in de stad is om naar de Grote Markt te gaan. Ingevulde formulieren kunnen ter plekke ingeleverd worden of bij de CKB Infobalie. Er zijn leuke prijzen te winnen.

De carillonquiz is voor iedereen, dus ook de pianocursisten kunnen meedoen. Verder is er voor hen die week van alles te doen in het CKB. In plaats van hun reguliere les gaan ze diverse workshops volgen. Bijvoorbeeld muziek maken met 100 metronooms of een workshop slagwerk voor pianisten. Ook kunnen ze hun theorie opfrissen of ‘Songwriting’ leren. Op donderdagavond treedt Victor Su op voor de pianocursisten in de CKB Theaterzaal. Dit jonge pianotalent behaalde zijn C-examen op 11-jarige leeftijd (als enige) en studeert nu al aan het Koninklijk Conservatorium. Zijn pianospel zal zeker een grote inspiratie zijn voor de CKB cursisten.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl