1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. ARCHIEF - CKB cursisten omlijsten ‘Canadays Lecture’

ARCHIEF - CKB cursisten omlijsten ‘Canadays Lecture’

Gepubliceerd op: 01 januari 2017
ARCHIEF - CKB cursisten omlijsten ‘Canadays Lecture’

Je bent op zaterdag 21 oktober v.a. 19:30 van harte welkom bij ‘Canadays Lecture’ in de Sint-Gertrudiskerk. CKB cursisten Romy de Laet (harp), Raisa Luykx (zang), Nicole van Hoeve (piano) en Nienke Kikstra (klarinet) verzorgen de muzikale omlijsting terwijl Melissa Neiteler en Ben Broek een theatermonoloog spelen. De toegang is gratis, je hebt geen kaartje nodig. Je kunt ook meedoen met de wandeling vooraf.

Programma ‘Canadays Lecture’
Diverse jongeren verlenen hun bijdrage aan de ‘Canadays Lecture’ die deel uitmaakt van het herdenkingsprogramma in het kader van de bevrijding van West-Brabant door Canadese militairen. Naast de optredens van CKB cursisten zal de talentvolle 15-jarige organist Steven Knieriem van de Zeeuwse Muziekschool het Ibach-orgel bespelen. De themawandeling vooraf wordt georganiseerd door studenten van Onderwijsleerbedrijf ZINC Events & Leisure.
Het is de tweede keer dat ‘Canadays Lecture’ wordt georganiseerd. Het thema is nu ‘Vrijheid is een werkwoord’.  De lezing zelf wordt gedaan door generaal bd. Ton van Loon, hij was in 2006-2007 commandant van de ISAF-troepenmacht in Afghanistan. De Canadese ambassadeur in Nederland, mevrouw Sabine Nölke, nodigt vooral ook grootouders uit om samen met hun kleinkinderen de avond bij te wonen.

Wandeling met 73 borden
De wandeling start om 18.30 uur bij de Zoomdam (Burgemeester Stulemeijerlaan) en gaat via Noordzijde Zoom, Buitenvest, Bredasestraat, Langeparkstraat, Arnoldus Asselbergsstraat, Wouwsestraat, Zuivelplein, Thaliaplein, Kerkstraat naar de Sint-Gertrudiskerk waar om 20.00 uur de ‘Canadays Lecture’ begint.
Tijdens de tocht worden 73 borden meegedragen (i.v.m. de 73e herdenking). Hierop staan de Canadese geboorteplaatsen van soldaten die in Bergen op Zoom begraven liggen. De wandeling richt zich op jongeren, maar de organisatoren zouden het leuk vinden wanneer ook ouders en grootouders zich jongeren voelen!

De volgende dag, op 22 oktober aanvang 11.00 uur, vindt op de Canadese Oorlogsbegraafplaats in Bergen op Zoom de grote herdenking plaats. Ook daarbij ben je welkom. Tijdens deze herdenking eren we de soldaten die vielen voor onze vrijheid.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl