1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. 11e Stripkesavend in de CKB Theaterzaal

11e Stripkesavend in de CKB Theaterzaal

Gepubliceerd op: 01 september 2018
11e Stripkesavend in de CKB Theaterzaal

Dit event is inmiddels voorbij.

Correct Berregs leren schrijven, doe je mee?!

Hoe zit het ook al weer met de streepjes op de o en de e, moeten ze voorover of juist achterover? En waar moet nu wel en geen apostrof? Veel Bergenaren worstelen met deze vragen als ze in het dialect willen schrijven of als ze zich voorbereiden op het Gròòt Berregs Diktee. Antwoord op al die vragen krijg je bij de Stripkesavend op woensdag 6 februari 19:30 uur in de CKB Theaterzaal.

De organisatie van de elfde Stripkesavend is in handen van het Cultuurbedrijf Bergen op Zoom en Dialectgenootschap De Berregse Kamer. Tijdens deze avond worden alle raadsels en regels onthuld van het correct dialectschrijven. Ook de – door Hans Heestermans opgestelde – spellingsregels komen uitgebreid aan de orde. Dit is ook hét trainingsmoment voor deelnemers aan het Gròòt Berregs Diktee dat een week later plaatsvindt. Je leert nu de puntjes op de juiste i te zetten, of liever: “de goeje stripkes op de goeje plek”. Meedoen loont, want het is al vaker voorgekomen dat deelnemers aan de Stripkesavend tijdens het Gròòt Berregs Diktee met een van de prijzen naar huis gingen. De voorgaande edities hebben laten zien dat de Stripkesavend een gezellige spellingles is waarin doen (=schrijven) voorop staat. Naast uitleg over de spelling van het dialect staat ook een aantal “Berregse taalspellekes” op het programma.

Het dialect is een belangrijk onderdeel van de volkscultuur. Daarom is het niet vreemd dat het Cultuurbedrijf en de Berregse Kamer elkaar opgezocht en gevonden hebben. Dialectgenootschap De Berregse Kamer is druk in de weer dit stuk volkscultuur op alle mogelijke manieren (gesproken en geschreven) voor het nageslacht vast te leggen. Het Cultuurbedrijf is dé aanbieder van kunst en cultuur in Bergen op Zoom en de volkscultuur is daar zeker een onderdeel van.

Iedereen kan meedoen met de Stripkesavend en betaalt daarvoor de kleine vergoeding van €5,- (inclusief materialen en koffie/thee). Er is plaats voor maximaal 50 deelnemers, dus het advies is om snel aan te melden. Dit kan uitsluitend via ckb@bergenopzoom.nl.

Klik hier om je aan te melden voor het Facebook-event

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl