We zijn weer gedeeltelijk open

Wat hebben we jullie gemist en wat zijn we trots op onze cursisten die in deze lastige tijden thuis toch actief zijn gebleven met muziek, dans, theater of beeldende kunst. Na het goede nieuws over het weer starten met individuele - & duolessen nu nog meer goed nieuws. We gaan ook weer starten met groepslessen Theater en Dans en de Popschool! Het is allemaal mogelijk dankzij recente versoepelingen sinds 1 juni. We vinden het heel erg fijn dat je er weer bent!

Er zijn natuurlijk wel speciale voorwaarden, n.a.v. de voorschriften van het RIVM. Die lees je onder de afbeelding.


Actuele info m.b.t. de coronamaatregelen in het CKB - Update 5 juni 2020

Het Cultuurbedrijf (theater De Maagd, het CKB en het Markiezenhof) volgt de aanwijzingen vanuit RIVM, de gemeente Bergen op Zoom en onze brancheorganisatie met betrekking tot het coronavirus. Voorop staat de veiligheid van onze cursisten en personeelsleden.

Dankzij recente versoepelingen is het CKB sinds 1 juni weer gedeeltelijk open, fijn dat je er bent!
 
Alle individuele - & duolessen + enkele groepslessen zijn weer van start in het CKB

Hiervoor gelden de volgende speciale voorwaarden, n.a.v. de voorschriften van het RIVM:

* Het CKB is open voor cursisten die hun les met de docent opnieuw afgesproken hebben.
Alleen bij kinderen tot 6 jaar mag één ouder/verzorger de cursist begeleiden naar het lokaal.
Wachten in de hal is nu niet toegestaan.
De docent heeft voor de les contact met de cursist. Als jijzelf of iemand uit jouw omgeving corona gerelateerde klachten hebt mag je niet naar het CKB komen. In dat geval kijken we naar online mogelijkheden. Dit geldt ook voor cursisten die in de risicogroep vallen.

* In het CKB volgt iedereen een vaste aangegeven looproute.
Als ingang gebruik je de hoofdingang aan de Burg. Stulemeijerlaan 3.
Als uitgang gebruik je de deur naast de dansstudio’s, rechterzijde voorkant aan Burg. Stulemeijerlaan.

Reinig je handen bij binnenkomst er is een speciale desinfectiezuil in de hal.

Alleen de docent opent en sluit de deur leslokaal.
Je jas mag niet aan de kapstok, maar hang je zelf over je stoelleuning.

* In én buiten het CKB houd je overal en altijd minimaal 1,5 meter afstand van een ander.

Bij zang en het spelen op blaasinstrumenten houden we een ruimere afstand. Het kan zijn dat je daardoor in een andere ruimte les hebt, hierover word je vooraf geïnformeerd.

* Muziekcursisten brengen zoveel mogelijk hun eigen muziekinstrument en toebehoren mee. 

Je blaasinstrument maak je vlak voor de les thuis extra schoon, van binnen en van buiten. Dit gebeurt ook na de les in het lokaal, neem dus zelf je doekje mee voor het schoonmaken en een handdoek voor op de grond om het condensatievocht op te vangen.
Vaste instrumenten (zoals bijvoorbeeld de piano of harp) worden in het CKB bij elke les opnieuw schoongemaakt. Instrumenten staan minimaal 1,5 meter van elkaar.

* Voor elke les desinfecteren docenten en cursisten hun handen (gel is aanwezig) en steeds nemen ze ook de andere hygiënevoorschriften RIVM in acht. Lokalen worden tussen de lessen regelmatig geventileerd.

* We vragen je niet te wachten in de hal en geen gebruik te maken van het toilet, de kapstokken en garderobes. Je jas neem je mee naar binnen in je leslokaal.

* We volgen zoveel mogelijk het eerder afgesproken lesrooster. Is er een wijziging qua tijd of leslokaal dan word je hierover geïnformeerd.

Groepslessen dans en theater zijn nu tijdelijk bij het Markiezenhof
We volgen de ontwikkelingen op de voet en zodra het weer mag en het dus veilig is verhuizen ook deze groepslessen weer naar het CKB. Hierover word je dan tijdig geïnformeerd.

#staysafe #blijfcreatief


Popschool

Wat zijn we blij om ook jullie weer te mogen ontvangen voor de Popschool les, waarmee we maandag 8 juni a.s. al kunnen beginnen!

Dankzij de recente versoepelingen van de coronamaatregelen en de daaropvolgende nieuwe richtlijnen vanuit de gemeente en brancheorganisatie hebben we i.s.m. Gebouw-T een manier gevonden om de lessen weer veilig op te starten binnen de gestelde normen. Om aan de nieuwe voorschriften te voldoen hebben we ons lesprogramma aangepast qua inhoud en locatie, daarvoor hanteren we een roulatiesysteem. Je lestijd blijft ongewijzigd!

In Gebouw-T kunnen op 8, 15 en 22 juni steeds maximaal 2 bandjes tegelijk repeteren: 1 in de T-up (de overloop bij de T-rooms) en 1 in de grote zaal beneden.
Daarnaast hebben we een 3e locatie gevonden: De Hofzaal van het Markiezenhof!! (ingang Grote Binnenplaats, Steenbergsestraat 8 ). Hier geven we speciale workshops, gebaseerd op de input die we van jullie bands hebben ontvangen. Wat je hiervoor eventueel moet meenemen verneem je via jouw bandcoach. 

Zingen en spelen op blaasinstrumenten: helaas is dat op dit moment samen met een groep nog niet toegestaan i.v.m. een verhoogd risico van coronaverspreiding. Zodra dit weer mogelijk is, laten we het jullie weten.

Natuurlijk betrekken we onze vocalisten en blazers wel steeds bij de les.

Op 29 juni kunnen we helaas niet terecht in Gebouw-T. Op die avond organiseren we een gezellige thema-avond die o.a. in het teken zal staan van het 10-jarig Popschool-jubileum volgend seizoen. Meer info volgt. 

Op 6 juli hebben we een speciale Popschool (on)Live op het podium van Gebouw-T, waarbij alle bandjes aanwezig zijn. We zijn dan elkaars publiek en je familieleden, vrienden en kennissen genieten online mee, want de optredens worden live gestreamd. Het programma begint om 19:30. 

Omdat er speciale RIVM-coronaregels gelden vragen we je rekening te houden met het volgende: 

  • Bandjes wachten buiten totdat ze door de bandcoach worden opgehaald en na de les word je weer door de bandcoach naar buiten geleid
  • Buiten en binnen houden we minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
  • Bij binnenkomst desinfecteren we onze handen (gel is aanwezig)
  • Je jas (neem die alleen mee als het nodig is) hang je over je stoel in de lesruimte
  • Neem zoveel mogelijk je eigen instrument mee (zoals gebruikelijk). De vaste instrumenten en microfoons in Gebouw-T worden voor elke les opnieuw schoongemaakt
  • De bar van Gebouw-T is nu niet open, toiletten svp zo weinig mogelijk gebruiken
Je hebt als cursist een rooster ontvangen per e-mail. Bekijk dat goed. Zeker ook de locatie. De “oude jaarplanning” is komen te vervallen en we hanteren nu dat rooster.
 
Al het bovenstaande is afhankelijk van de verdere coronaontwikkeling en wordt steeds waar mogelijk of waar nodig bijgesteld. 
Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl