1. Beeldend
  2. Tech-lab voor kinderen (korte cursus)

Tech-lab voor kinderen (korte cursus)

Kinderen | 8 t/m 13 jaar

Bij Tech-lab doe je workshops waarbij techniek en kunst elkaar ontmoeten. Hou je van uitvinden en ontwerpen dan is Tech-lab echt iets voor jou. Ieder Tech-blok duurt 5 weken. Per Tech-blok is er steeds een ander thema. Je kunt per blok inschrijven (de blokken zijn korte cursussen) of een heel seizoen mee doen.

Tech-blok Beweging:
Met papieren vliegtuigjes en parachutes gaan we de zwaartekracht testen. We maken een Ballon -Boot die vaart op luchtdruk. Met een motortje maak je een BibberBeest of TekenRobot. Met een gaatjesbord en verschillende materialen bouwen we samen een superknikkerbaan.

Tech-blok Muziekinstrumenten:
Van buisjes maak je een panfluit. Een tuinslang met trechter wordt een trompet. Blikjes/hout en snaren vormen samen een gitaar. Je maakt een rain-maker (regenbuis), trommels etc. Je hoeft niet muzikaal te zijn om er geluid uit te halen.

Tech-blok Licht start 20 januari 2022
Je gaat een Led tekening maken. Met een stroomcircuitje aan de achterkant laten we de lampjes in jouw tekening branden. We maken een periscoop met karton en spiegeltjes. Met allerlei voorwerpen en lampen maken we een mooi schaduwspel, dat we stop-motion gaan opnemen. Tot slot maak je een lavalamp.

Tech-blok Metaal-Solderen:
Bij solderen kun je metalen onderdelen verbinden door met een soldeerbout soldeertin te laten smelten. Als dat is afgekoeld zitten de 2 delen aan elkaar vast.
De architect ~Calatrava ontwerpt prachtige bruggen. Eerst gaan we van ijzerdraadjes zelf een brug ontwerpen en solderen. Daarna maken we een Marslander van blik en ijzerdraad.

Tech-blok Kermis met LittleBits:
In het Markiezenhof hebben ze een prachtig kermisgedeelte. De attracties worden gemaakt en onderhouden door een stel knappe koppen. We krijgen een rondleiding en een kijkje achter de schermen. Daarna gaan we met LittleBits zelf een kermisattractie ontwerpen. LittleBits is een magnetisch bouwsysteem waarmee je eindeloos elektronische schakelingen maakt zonder schroeven of solderen. Met energieblokjes, schakelblokjes, regelblokjes, motortjes, lampjes en zoemers gaan we lekker experimenteren. Wordt het een reuzenrad, een zweefmolen of zelfs een achtbaan?

Kijk hieronder bij lesvarianten op welke datum elke Tech-blok start.
 
Kijk bij deze filmpjes wat ons Tech-lab gemaakt heeft! Kom je het ook een keer proberen?

Parachutes en vliegtuigjes
https://youtu.be/eeM_7wNhzGo

Knikkerbaan
https://youtu.be/DJzpER0fVe0

Bibberbeesten
https://youtu.be/-dS7rG5P7Lk

Muziekinstrumenten maken
https://youtu.be/yI5NcJbJM7w

Lesvarianten
Omschrijving Lesdag Start Lessen Locatie Docent Kosten  
Korte cursus Tech-lab Bewegingdonderdag 16:00-17:3023 sep '21 5x 90minBergen op Zoom, 3-D LokaalAnton Watzeels € 52,- Inschrijven
Korte cursus Tech-lab Muziekinstrumentendonderdag 16:00-17:304 nov '21 5x 90minBergen op Zoom, 3-D LokaalAnton Watzeels € 52,- Inschrijven
Korte cursus Tech-lab Lichtdonderdag 16:00-17:3020 jan '22 5x 90minBergen op Zoom, 3-D LokaalAnton Watzeels € 52,- Inschrijven
Korte cursus Tech-lab Metaal-Solderendonderdag 16:00-17:3010 mrt '22 5x 90minBergen op Zoom, 3-D LokaalAnton Watzeels € 52,- Inschrijven
Korte cursus Tech-lab Kermis met LittleBitsdonderdag 16:00-17:3014 apr '22 5x 90minBergen op Zoom, 3-D LokaalAnton Watzeels € 52,- Inschrijven

Woon je niet in de gemeente Bergen op Zoom?

Woon je buiten de gemeente Bergen op Zoom? Dan gelden voor de meeste muziekcursussen andere tarieven. Deze tarieven en meer informatie hierover vind je hier. Voor alle andere cursussen geldt deze uitzondering niet. 
Als je in Belgie woont dan vragen we je gebruik te maken van het inschrijfformulier dat je hier kunt downloaden.

close
Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl