1. Beeldend
  2. Tech-lab voor jongeren (korte cursus)

Tech-lab voor jongeren (korte cursus)

Jongeren | 8 t/m 13 jaar

Bij Tech-lab doe je workshops waarbij techniek en kunst elkaar ontmoeten. Hou je van uitvinden en ontwerpen dan is Tech-lab echt iets voor jou. Ieder Tech-blok duurt 5 weken. Per Tech-blok is er steeds een ander thema. Je kunt per blok inschrijven (de blokken zijn korte cursussen) of een heel seizoen mee doen.

Tech-blok Beweging:
Met papieren vliegtuigjes en parachutes gaan we de zwaartekracht testen. Met een bekertje, stokjesstiften en natuurlijk een motortje maken we een tekenrobot. Met papier en andere materialen werken we aan een superknikkerbaan.

Tech-blok Little Bits
Little Bits is een magnetisch bouwsysteem waarmee je eindeloos elektronische schakelingen maakt zonder schroeven of solderen. Met energieblokjes, schakelblokjes, regelblokjes, motortjes, lampjes en zoemers gaan we lekker experimenteren. Met ventilatoren maken we een windtunnel. Je ontwerpt een robotwagen die een parkoers aflegt. Je maakt een zwaaimachine. Daarna verzin je zelf een uitvinding die we mooi gaan vormgeven. En dan maken we een mooie presentatie/demonstratie van jouw uitvinding.

Tech-blok Licht:
We gaan een Led tekening maken. Met een stroomcircuitje aan de achterkant laten we lampjes in jouw tekening branden. We maken een bewegende (dieren)skelet-marionet en met blacklight verf en blacklight maken we er een spannend filmpje van. Met allerlei voorwerpen en lampen maken we van een prachtig schaduwspel een stop-motion filmpje.

Tech-blok Solderen:
We maken een torenmobile, net als de Amerikaanse kunstenaar Alexander Calder. Hij maakte van ijzerdraad en metalen plaatjes prachtige mobiles, kunstwerken waarbij evenwicht en beweging belangrijk zijn. Eerst solderen we een toren. Daarna maken we een mobile op de top.
Van “afval” elektronica solderen we grappige robotjes.

Tech-blok Kermis:
In het Markiezenhof hebben ze een prachtig kermismuseum. De attracties worden gemaakt en onderhouden door een stel knappe koppen. We krijgen een rondleiding en een kijkje achter de schermen. Daarna gaan we met hun hulp zelf kermisattracties ontwerpen. Wordt het een reuzenrad, een zweefmolen of zelfs een achtbaan?!

Kijk hieronder bij lesvarianten op welke datum elke Tech-blok start.
 
Kijk bij deze filmpjes wat ons Tech-lab gemaakt heeft! Kom je het ook een keer proberen?

papierenvliegtuigjes en parachutes
https://youtu.be/__qFATiScd8

kogelbaan
https://youtu.be/j7gb_0Fcdbo

tekenrobots
https://youtu.be/LWm8_blG0kc

papieren knikkerbaan
https://youtu.be/dIiUwBFSm94

litteken bits
https://youtu.be/9KQvEBFocLk

Lesvarianten
Omschrijving Lesdag Start Lessen Locatie Docent Kosten  
Korte cursus Tech-lab 16:00-17:30 5x 90minBergen op Zoom, 3-D LokaalAnton Watzeels € 52,- Inschrijven
Korte cursus Tech-lab 16:00-17:30 5x 90minBergen op Zoom, 3-D LokaalAnton Watzeels € 52,- Inschrijven
Korte cursus Tech-lab 16:00-17:30 5x 90minBergen op Zoom, 3-D LokaalAnton Watzeels € 52,- Inschrijven
Korte cursus Tech-lab 16:00-17:30 5x 90minBergen op Zoom, 3-D LokaalAnton Watzeels € 52,- Inschrijven
Korte cursus Tech-lab donderdag 16:00-17:3016 sep '21 5x 90minBergen op Zoom, 3-D LokaalAnton Watzeels € 52,- Inschrijven

Woon je niet in de gemeente Bergen op Zoom?

Woon je buiten de gemeente Bergen op Zoom? Dan gelden voor de meeste muziekcursussen andere tarieven. Deze tarieven en meer informatie hierover vind je hier. Voor alle andere cursussen geldt deze uitzondering niet. 
Als je in Belgie woont dan vragen we je gebruik te maken van het inschrijfformulier dat je hier kunt downloaden.

close
Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl