1. Beeldend
  2. Portretschilderen voor volwassenen (korte cursus)

Portretschilderen voor volwassenen (korte cursus)

Volwassenen | Vanaf 18 jaar
Portretschilderen voor volwassenen (korte cursus)

Maak kennis met je docente Rachelle

Mijn naam is Rachelle van Rompaey. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in de richting autonome beeldende kunsten (schilderen). Later heb ik me nog verdiept in traditionele fijnschildertechnieken bij de Antwerpse kunstschilder Maarten Boffé en me verder bekwaamd in het portretschilderen.

Ik vind het geweldig om anderen te enthousiasmeren, mijn passie voor tekenen en schilderen te delen en leerlingen (verder) op weg te helpen in de wereld van de beeldtaal. Daarom geef ik al geruime tijd, met heel veel plezier, schilder- en tekenlessen op verschillende niveaus.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze cursus van 10 lessen leer je stap voor stap de basistechnieken van het portretschilderen in acrylverf. Er wordt gewerkt aan de hand van foto’s.

Behalve een treffende gelijkenis zijn aspecten als compositie, gebruik van lijn en vlak, interpretatie, licht- en donkerverdeling, kleurgebruik en eigen handschrift erg belangrijk.

Samen werken we toe naar een interessant, persoonlijk portret. Hopelijk zul je na deze cursus de smaak van het portretschilderen te pakken hebben!

De cursus gaat van start bij voldoende aanmeldingen.
Tip: je kunt je ook met een club of vriendengroep inschrijven!

De vermelde prijzen zijn inclusief modelkosten.

De hieronder getoonde startdatum is de dag waarop je een proefles kunt volgen (tijdens onze Open Lesweek). De 10 lessen starten daarna (bij voldoende deelname).

Lesvarianten
Omschrijving Lesdag Start Lessen Locatie Docent Kosten  
Korte cursus Portretschilderenwoensdag 19:30-22:0028 aug '19 10x 150minBergen op Zoom, CKB-TekenlokaalRachelle van Rompaey € 156,90 Inschrijven
Korte cursus Portretschilderen 21+woensdag 19:30-22:0011 sep '19 10x 150minBergen op Zoom, CKB-TekenlokaalRachelle van Rompaey € 189,60 Inschrijven

(wat hieronder staat geldt niet voor Kunst in de Wijk)

Cursus op maat

In veel gevallen kunnen we de cursus helemaal aanpassen aan jouw specifieke wensen, zowel qua inhoud als qua lestijden en duur. Ook mensen met een beperking (of kinderen die speciale aandacht nodig hebben) kunnen vaak gewoon meedoen met de cursussen en activiteiten. Vraag bij de CKB balie om een gesprekje met de docent als je interesse hebt in een cursus op maat.

Woon je in Belgie?

Dan vragen we je gebruik te maken van het inschrijfformulier dat je hier kunt downloaden. Woon je buiten de gemeente Bergen op Zoom? Dan gelden voor de meeste muziekcursussen andere tarieven. Deze vind je hier.

close
Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl