1. Beeldend
  2. Intuïtief Dot Painting voor jongeren (korte cursus)

Intuïtief Dot Painting voor jongeren (korte cursus)

Jongeren | Dag en tijd nader te bepalen in overleg | Vanaf 12 jaar
Intuïtief Dot Painting voor jongeren (korte cursus)

Dot Painting is ontstaan bij de Aboriginals in Centraal-Australië. De techniek is gebaseerd op het vormen van stipjes, streepjes en andere figuurtjes waarmee men bv. op doek een verhaal schildert. Hierin kunnen tevens allerlei symbolen worden verwerkt. Ieder kunstwerk heeft zijn eigen betekenis, geïnspireerd door bv. landschap en natuur, maar vooral ook eigen verbeeldingskracht en abstracte ideeën. In deze korte cursus leer je hoe je op gevoel jouw verhaal schildert, en hoe je verhalen in schilderijen kunt “lezen”.

Dot Painting is toe te passen op allerlei materialen. We gaan schilderen op doek, maar ook het beschilderen van bv. hout en steen komen aan de orde. Tijdens deze cursus zul je ervaren dat het niet altijd veel tijd hoeft te kosten om zelf kunst te maken, en dat je met heel weinig benodigdheden al iets prachtigs en unieks kunt creëeren. Uiteraard mag je alle creaties mee naar huis nemen.
Onder het genot van muziek en een kopje koffie/thee een kunstwerk vervaardigen is een kadootje voor jezelf, schrijf in nu het nog kan!

De cursus bestaat uit twee lesdagen met ieder twee sessies. Tussen de twee uur durende sessies zit een pauze. De cursusdagen (vrijdag of zaterdag) worden geprikt in overleg.

Lesvarianten
Omschrijving Lessen Docent Kosten  
Korte cursus Intuitief Dot Painting 5x 60minMireille Matthijssen € 81,60 Inschrijven

Woon je in Belgie? Dan vragen we je gebruik te maken van het inschrijfformulier dat je hier kunt downloaden. Woon je buiten de gemeente Bergen op Zoom? Dan gelden voor de meeste muziekcursussen andere tarieven. Deze vind je hier.

close
Vragen?
Bel: 0164 280500
ckb@bergenopzoom.nl