1. Muziek
  2. Muzikale Dreumes- en Peuterpret (korte cursus)

Muzikale Dreumes- en Peuterpret (korte cursus)

Kinderen | 1 t/m 3 jaar
Muzikale Dreumes- en Peuterpret (korte cursus)

Ieder kind wordt geboren met een natuurlijke gevoeligheid voor muziek waarbij de belangrijkste periode voor hun muzikale ontwikkeling in de eerste drie jaren ligt. Hoe jonger het kind met muziek in aanraking komt, des te groter het plezier. Voor kinderen gaan de dingen vaak gemakkelijker als erbij gezongen wordt. Het samen zingen en spelen creëert ook een band en stimuleert de moedertaal. Veel ouders weten dit. Ze willen graag met hun kind muziek maken, maar ze kennen vaak de liedjes niet of ze zijn de woorden vergeten. Daarom organiseren wij onderstaande cursussen voor de allerjongste kinderen waarbij elk kind vergezeld wordt door één volwassene.

Met spel en plezier wordt de wereld van de muziek ontdekt
De verschillende ontwikkelingsfasen van een kind worden "muzikaal begeleid" door te werken met thema's uit de belevingswereld van het kind. Op speelse wijze worden de kinderen creatief uitgedaagd en muzikaal ondersteund met verschillende instrumenten en materialen. Om voor meer zang- en spelplezier thuis te zorgen krijg je alle teksten en bladmuziek van de liedjes mee.

We starten met één groep om 09:15 uur. Bij grote belangstelling starten we een tweede groep om 10:15 uur. De eerste les is een proefles (vrijblijvend). Je beslist dan of je doorgaat of niet.

Lesvarianten
Omschrijving Lesdag Start Lessen Locatie Docent Kosten  
Muzikale Dreumes- en Peuterpretvrijdag 09:15-10:0025 sep '20 6x 45minBergen op Zoom, Dansstudio 0.5Rianne van Tienen-Verhage € 47,- Inschrijven

Kleding

Bij beeldende cursussen wordt er gewerkt met verf of andere materialen die je kleding kan bevuilen en/of beschadigen. We raden daarom 'oude' kleding aan. Bij dans en theater beweeg je. We raden daarom bij die cursussen gemakkelijk zittende kleding aan tenzij anders aangegeven. Voor eventuele kledingtips bij muziek kun je terecht bij je docent.

(wat hieronder staat geldt niet voor Kunst in de Wijk)

Cursus op maat

In veel gevallen kunnen we de cursus helemaal aanpassen aan jouw specifieke wensen, zowel qua inhoud als qua lestijden en duur. Ook mensen met een beperking (of kinderen die speciale aandacht nodig hebben) kunnen vaak gewoon meedoen met de cursussen en activiteiten. Vraag bij de CKB balie om een gesprekje met de docent als je interesse hebt in een cursus op maat.

Woon je in Belgie?

Dan vragen we je gebruik te maken van het inschrijfformulier dat je hier kunt downloaden. Woon je buiten de gemeente Bergen op Zoom? Dan gelden voor de meeste muziekcursussen andere tarieven. Deze vind je hier.

close
Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl